Klinikken i hagen

Klinikken.jpg

Om få dager starter byggingen av min nye klinikk – hjemme i vår hage. Med hus midt i byen, ble det et godt valg når Lena og jeg besluttet å avvikle NLP Coach Team AS og fortsette som gode kollegaer i hver våre lokaler.

Tegning er laget av Linn Marie Dahlmo

Vokste ut av lokalene
Da Lena og jeg høsten 2012 etablerte NLP Coach Team AS, flyttet vi inn i flotte lokaler i Sørlandsveien. Her er vårt første offisielle bilde sammen, i startgropen på 6 givende år i felles firma. Trine og Lena

Lenas treningskonsept Flow Move har disse årene vokst. Siden vi selv ikke har lokaler til denne typen trening, har vi leid treningssal hos Moheia fysikalske. Det blir unødvendig kostbart å leie flere lokaler, noe vi nå tar konsekvensen av og fortsetter hver for oss. Jeg trenger ikke så mange kvadratene for å drive min klinikkpraksis, og velger å bygge klinikk i hagen vår i Mobekken.

Klinikken i hagen
Nervepirrende uker er tilbakelagt, hvor mannen min Kjell Petter og jeg har ventet spent på svar på byggesøknaden.  Med JA fra kommunen om å bygge og tillatelse til å bruke tilbygget som klinikk kan vi nå slippe gleden løs – det blir!!!  Det er bare å begynne å jobbe. I helgen fjernet vi stein i innkjørselen og demonterte terrassen slik at gravemaskinene slipper til når de om litt triller inn på tomten vår. Vi er i gang!  Her et bilde fra dagens arbeidsøkt – et svett suss fra selveste sussebassen. Området bak oss ryddes for å få plass til klinikken.

Trine og Kjell Petter

Går alt etter planen er klinikken innflyttingsklar 1. oktober. Med rolige jobbmåneder i juli og august har jeg masse tid til å hjelpe de innlede fagfolkene med organisering, snekring og maling. Mamsn og pappsn har lært opp ei nevenøttig datter som elsker å jobbe med slikt. Nye arbeidshansker er kjøpt og jeg gleder meg til å slite dem ut!

Fargeglad, rolig og funksjonelt
Planløsning og innredning er planlagt til den minste detalj. Målet er å skape et miljø som inspirerer til godt humør og harmoni. Planløsningen gjør dessuten lokalene mulig å bruke til flere formål, både som klinikk, kurslokaler og eventuelt senere som utleieleilighet. Som mange vet, elsker både Kjell Petter og jeg 70-tallets glade farger og mønstre og har innredet hjemme vårt i fargeglad 70-tallsstil. Klinikken innredes i samme stil og hvert rom får en klatt optimistisk tapet fra denne epoken. Her er noen av tapetene jeg har valgt.

Tapetene

På venterommet er nesten hele den ene veggen vinduer, slik at våre klienter kan hygge seg i sofaen med en god kopp kaffe eller te og skue ut i hagen, med fjorden og byen i bakgrunnen. De kan eventuelt sette seg på barkrakkene ved kjøkkenøya og kose seg med avisen. På finværsdager kan vi åpne de store glassdørene mot hagen, så er det bare å hygge seg på terrassen og nyte det fine været.

Trine har landa
Bygging av klinikk hjemme kjennes som en helt riktig måte å gjøre mitt største kapittelskifte i yrkeslivet på – 20 år etter at jeg etablerte mitt første firma og holdt mitt første kurs. Kort tid senere startet jeg klinikkpraksis i Friskhusets lokaler og har siden jobbet full tid som Ernæringsterapeut og kursholder, og senere også som NLP Coach og utdanner på egen skole. Det har vært 20 givende år – år hvor jeg har utviklet meg som fagperson og som medmenneske. Jobben har fylt dagene mine med mening og skapt et samfunnsengasjement i meg som gjør fremtiden spennende.

De siste tre årene har jeg tatt et solid krafttak for å sette igang en prosess som kan bidra til at de behandlingsmetodene jeg har utviklet i min klinikkpraksis kan nå hele landet.  Jeg har disse årene etablert et Ernæringsterapistudie, gitt ut boken Lettere, filmet nettkurset Lettere med TD-metoden, vært på inspirasjonsturné for å promotere boken og mine nyutdannede kollegaer, og jeg har fått i gang bloggen og YouTube kanalen Helseinspirator. Nå er jeg i mål og vi er nå 11 terapeuter i landet som sammen jobber for å bidra til å gjøre trivsel og helse mer tilgjengelig for flere, under vårt felles motto – Enkle grep – lettere liv!

Med et voksende nasjonalt team i ryggen, kan jeg trappe ned min nasjonale satsing og lande i hagen. 

Grunderlivet er et tilbakelagt kapittel. Jeg er vell etablert med klinikkpraksis og skole og skal ikke gjøre noe nytt nå, kun ivareta og videreutvikle det jeg allerede har etablert. Det er for meg en stor og viktig milepæle.

Min arbeidshverdag
Når jeg nå ikke lenger skal skape så mye nytt, kan jeg vie det meste av min arbeidstid på klinikkpraksisen, og møte mine fine klienter til Ernæringsterapi eller NLP Coaching i klinikken i hagen. Siden klinikken er festet til bolighuset vårt, er det kort vei til min firbeinte venn Zappa, som er blitt en gammel gutt og trenger litt ekstra omsorg fra matmor.

Trine og Zappa

Det voksende nasjonale fagteamet administreres enkelt via mail,  telefon og lukket Facebook-gruppe fra kontoret mitt i klinikken, så kan jeg være hjemme sammen med guttene mine. Det liker jeg.

Litt reising blir det dog, noe som bare er trivelig. Kollega Jessica ved Jessica Grønstads kost og coaching og jeg etablerer nå NLP skole i Brumunddal, med første studiestart februar 2020. Dermed blir det NLP skole både der og i Mo i Rana. Brumunddal er kun 10 minutter unna Hamar hvor minstemor Linn og svigersønnen min Nikolai bor, og bare en liten togtur unna størstejenta vår Stine i Oslo. Med NLP Skole i området hvor ungene bor får jeg sett dem oftere, samtidig som Jessica og jeg kan møtes for å pusle med vårt nasjonale prosjekt og skolen.

Bøker, blogginnlegg og matanmeldelser skal i tillegg skrives, YouTube filmer filmes og klippes, kurs og foredrag holdes – det er rikelig å gjøre. Årene med etablering og storsatsing er imidlertid over og jeg kan nå metodisk og rolig pusle med alle mine viktige prosjekter, uten at det er noen hast.

Mitt yrkesliv og mitt private liv har med dette kapittelskiftet landet harmonisk sammen. Jeg gleder meg til fortsettelsen sammen med deg, resten av blogg-familien, fagteamet, TD-metoden gjengen, mine kjære klienter, Cappelen Damm gjengen, min familie og mine venner – mange gode mennesker jeg har den store gleden av å få dele dagene med.

Jeg ønsker deg en god dag
…. og en god helse 🙂

Trine Dahlmo  –  Helseinspirator  –  NLP Coach Team AS

980x300

RELEVANTE LINKER

Informasjon om NLP Skolen i Brumunddalen

Nettsiden til Jessica Grønstads kosthold og coaching

Nettkurset Lettere med TD-metoden

Boken Lettere, slank med fornuft

YouTube kanal Helseinspirator

4 thoughts on “Klinikken i hagen

  1. Randi Helene Sund Mastervik says:

    For en god ide ! « Å lande i hagen!🤗» All lykke til med bygging og videre ivaretaking av prosjektene dine 👏! Klem fra meg ❤️

    søn. 19. mai 2019 kl. 19:51 skrev WordPress.com :

    > helseinspirator posted: ” Om få dager starter byggingen av min nye klinikk > – hjemme i vår hage. Med hus midt i byen, ble det et godt valg når Lena og > jeg har besluttet å avvikle NLP Coach Team og fortsette som gode kollegaer > i hver våre lokaler. Vokste ut av lokalene Da Lena og” >

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s