Mattrender: Glutenhysteri- eller fornuft

Med et glutenfritt kosthold ryker manges yndlingsmatvarer, slik som hvetebrød- og boller, rugknekkebrød, de fleste typer kjeks og pasta. Innkjøp av mat vil innebære nitidig lesing av innholdsdeklarasjoner og besøk hos venner, familie og restaurant vil kreve planlegging og en god del – «nei takk».

Er det verd det? Vil forsakelsen gi deg bedre helse, er spørsmålet jeg tar opp i ABC-nyhetenes nye serie om mattrender. Første mattrend ut er glutenfri mat.

Bilde Trine med glutenfrie matvarer.jpg

Jeg har engasjert meg i helsedebatten for å hjelpe forbrukerne med å orientere seg i en jungel av motstridende helsepåstander og har takket ja til å skrive om mattrender for ABC-nyhetene.

Første artikkel om glutenfri mat har allerede skapt stor debatt på ABC-nyhetenes FB-side.

Du kan lese artikkelen her

Jeg ønsker deg en god dag
… og en god helse!

Trine 🙂


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator

980x300

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

2 thoughts on “Mattrender: Glutenhysteri- eller fornuft

 1. mayhege1 says:

  Hei, Trine!
  Eg kom over denne artikkelen og leste så vidare om metoden din. Synest den høyres heit super ut. Eg har no spist etter metoden din i ei veke, men har ikkje gått ned eit gram (har 8-10 kg som eg vil bli kvitt) Er det vanleg at det tek litt tid før det skjer noko?

  Mvh May

  Like

  • helseinspirator says:

   Hei May 🙂 Så hyggelig at du har funnet frem til TD-metoden. Håper du nyter all den gode maten du kan velge. Du kan forvente å gå ned minst 1/2 kg per uke når du kun velger vektreduksjonstallerkener /Mager-tallerken, fet-tallerken, Nøytral-tallerken) og ingen Fett-Karbo-tallerkener. Vurder dog effekt hver 14. dag maks og tenk gjerne 2 kg /mnd. Særlig kvinner trenger å vurdere effekt først etter 14 dg pga væskeendring ifbm menstruasjonssyklus. Vi kan også gå opp/ned 2 kg i væske pga sure muskler (treningsverk). Har du ikke gått ned totalt 1 kg om 1 uke kan du sjekke om du har Fett-karbo-tallerkener i kosten din. Det er nesten alltid det som stopper vektreduksjonen. Masse lykke til. Heier på deg! Trine 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s