Tilbake på matta

Bilde Tilbake på mattaDet har vært fint lite Yoga og annen trening i år. Det meste av året har gått med til å organisere og ta i ett tak for å få klinikken opp til 7. oktober. Det klarte vi, og arbeidshverdagen i nyklinikken går nå sin harmoniske gang.

Da jeg i dag endelig kom meg tilbake på yogamatta var jeg veldig stiv og hadde også glemt hvordan jeg gjorde mange av øvelsene.  Jeg tipper at også løpe- og danseformen er redusert etter disse månedene med treningsstopp.

Det går bra. Jeg er glad for å være tilbake på matta og begynner nå rolig og metodisk å øve inn momentene i de treningsformene jeg ønsker å ha i min hverdag. Det tar sikkert noen uker og til kanskje til og med ett par – tre måneder før jeg er tilbake i den formen jeg var.

I min arbeidshverdag hører jeg ofte mine klienter fortelle at de får så dårlig samvittighet om de ikke klarer å holde kontinuiteten i treningen. Mange opplever det også som et nederlag at formen blir redusert etter treningspausene.

Jeg synes ikke vi skal være så strenge mot oss selv. De fleste av oss er tross alt ikke toppidrettsutøvere, men ønsker bare å holde formen sånn høvelig ved like slik at kroppen kan være god å bo i – nå og i årene som kommer.

For å oppnå det holder det å tenke i store linjer. Hva du gjør eller ikke gjør over noen få uker eller måneder vil ikke være avgjørende i det lange løp. 

Siden jeg har bestemt meg for å ha et livslangt kjærlighetsforhold til fysisk aktivitet, er det helt i orden for meg at jeg nå trenger å bruke tid på å få treningen inn i kroppen og hverdagen igjen. Jeg har tiden foran meg!

Yoga er den treningsformen jeg prioriterer foran all annen trening og derfor det første jeg nå tar opp igjen. Yoga gjør ikke bare godt for kropp og sinn, men i tillegg et mindsett jeg ønsker å møte hverdagen med – å være oppmerksomt og takknemlig til stede i øyeblikk for øyeblikk i stedet for å haste mot tidsfrister, helgen, ferier eller noe annet. Med dette mindsettet har jeg rolig akseptert å sette treningen på vent og gledet meg over dagene med byggeprosjektet, jobben min og det hverdagen ellers har bydd på.

Kanskje velger også du å satse på et livslangt kjærlighetsforhold til fysisk aktivitet – å tilby kroppen din noe av det beste den vet – å bevege seg. Da er det all grunn til å glede deg når du er i bevegelse på den måten du har valgt, uansett form. Vi trenger ikke å sammenligne eller konkurrere, hverken med oss selv eller andre.

Like fint kan det være å glede seg over det fine som venter når du innimellom blir treningspauser. Det er ingen grunn til å tappe deg selv for energi og glede med den utrivelige aktiviteten – dårlig samvittighet. Døgnet har kun 24 timer og du må av og til prioritere.

La fysisk aktivitet bli en kilde til mestring og glede i ditt liv!

Jeg ønsker deg gode dager
… og god helse!

Trine 🙂
_________________________________________
Trine Dahlmo  –  Helseinspirator

980x300

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s