Lavkarbolapper – 2 % karbo

Bilde 2 % karboEr dette virkelig lavkarbolapper? Nam, så godt!

Var reaksjonen fra mine to testpersoner på min nye oppskrift. Det var gledelig å høre etter at 6 versjoner før denne ikke innfridde mine forventninger. Jeg ønsket å få til et godt lavkarbobrød som ikke smaker omelett og uten de litt rare smakene av bl.a. sesammel og sukkerroefiber/Fibrex.

Det skal være lett å velge det som gjør godt for helsen og energien, og da må den daglige kosten være både velsmakende og mettende. Disse luftige og saftige lappene inneholder rekordlave 2 % karbo og passer derfor ypperlig i et blodsukkerstabiliserende kosthold og i TD-metodens fet-tallerken

Spis dem gjerne med godt smør og pålegg, for eksempel røkt laks, kjøttpålegg, egg eller en god hvitost. Gode påleggsgrønnsaker kan være for eksempel paprika, agurk, spirer, reddik, stangselleri, purreløk eller tomater. For eksempel slik:

Lapper med laks

Her spiser Kjell Petter og jeg en solid frokost med varme brød, en god oste- og baconpølse og velsmakende grønnsaker. En god kopp kaffe hører med.

Lapper frokostmeny

Til 2% lappene trenger du

4 egg
100 g smeltet smør
2,5 dl vann
150 g / 3 dl hvitost
1/3  ts salt⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
130 g / 3 dl mandelmel *
1 ts bakepulver
4 strøkne ss fiberhusk/psyllium⠀(25 g)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
100 g raspet gulrot⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

* Karbomengden på mandlemel kan variere veldig. Finn gjerne et produkt med under 8 gram karbo/100 gram.

Slik gjør du

Romtemperer eggene slik at du lettere får eggehvitene stivpisket.

Forvarm steikovnen til 180 grader.

Skill eggeplommene og hviten og ha i dem i hver sin bakebolle. Det er viktig at bakebollen som skal romme eggehvitene er helt ren og tørr. Pass også på at du ikke får noe eggeplomme i beholderen med hviter.

Smelt smøret. Ta kasserollen av platen og  visp inn vannet. Visp deretter vannet/smøret i en tynn stråle i eggeplommene. Tilsett deretter alle de øvrige ingrediensene, unntatt eggehvitene. Rør alt godt sammen. Mens du som det neste visper eggehvitene stive, får fiberhusken tid til å svelle litt i røren du nettopp har laget.

Visp eggehvitene stive og vend så eggehvitene forsiktig inn i røren. Pass på at du ikke slår luften ut av de stivpiskede hvitene. Tenk i stedet at du skal vende/”skjære” eggehvitene inn i røren. Ta deg god tid.

Dekk en bakeplate med bakepapir og form deigen til runde lapper med hendene som du  dypper i kaldt vann.

På stekeplaten.jpg

Stek lappene midt i ovnen på 180 grader i ca. 30  minutt. Følg med på dem underveis, og ta dem ut når de har fått den fine gylne fargen. La dem bli godt stekt, uten at de blir brunstekte.

La lappene avkjøles på rist. Lappene holder seg fint i en pose eller boks i kjøleskapet i en liten uke og kan også fryses.

Her kan du lese mer om hvordan du med TD-metoden kan nyte både fete- og karbohydratrike måltider når du satser på et lettere liv med stabilt blodsukker, mer energi og bedre helse.

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

_________________________________________
Trine Dahlmo  –  Helseinspirator

980x300

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

2 thoughts on “Lavkarbolapper – 2 % karbo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s