Pommes frittes? Ja, takk!

Delicious hamburger and French fries

Det er klart du kan spise pommes frittes! De vil hverken sabotere ditt vektreduksjonsprosjekt eller din gode helse. Du trenger bare å følge noen enkle regler.

Pommes frittes og vektreduksjon
Om du ønsker å spise deg mett og samtidig gå ned i vekt, kan du følge

  • en lavkarbodiett
  • en lavfettdiett
  • eller en proteindiett

Siden alle tre fungerer utmerket, er det ingen grunn til å velge kun en av dem!

Med TD-metoden (Trine Dahlmo metoden) kombinerer du disse tre metodene og kan nyte fordelene fra dem alle – nybakte rundstykker med godt kjøttpålegg og sprø grønnsaker, pølsegrateng med fløtesaus og gratinert ost, friske bær med cottage cheese og vaniljekesam – og mye annet godt.

Metoden er publisert i boken Lettere, slank med fornuft via bokforlaget Cappelen Damm. Mange tusen har fått et lettere liv på denne svært overkommelige og trivelige måten.

Måltider du kan velge når du følger TD-metoden er:

Mager-tallerkenen
I disse måltidene kan du velge brød, ris, potet, pasta, frukt mv., men reduserer fettet. Måltidet inneholder rikelig med protein.

Fet-tallerkenen
Disse måltidene inneholder fete matvarer som smør, rømme, bacon og fet fisk. De er samtidig karbohydratreduserte.

Nøytral-tallerkenen
Dette er proteinrike måltider med lite karbo og lite fett.

De fleste typer pommes frittes som du finner i frysedisken er magre og kan stekes sprø i ildfast form. Disse passer i TD-metodens mager-tallerkenen

Kanskje ønsker du foruten pommes frittene et godt kjøtt- eller fiskestykke? Og kanskje en god saus og noen deilige grønnsaker? Om du har lyst på en full hamburgermeny med saftig kjøtt og luftige burgerbrød, er dette en velsmakende versjon vi ofte lager hjemme hos oss. Gode pommes frittes passer ypperlig som tilbehør.

Burger servert

Oppskriften finner du her:

Pommes frittes og helsen
Mange av de såkalte livsstilssykdommene forverres av et kosthold med mye karbohydrater, deriblant en ugunstig kolesterolbalanse og forhøyet blodsukker. Mange opplever derfor at de blir friske for slike tilstander ved å følge et lavkarbokosthold. Et slikt kosthold innebærer at du betydelig reduserer og kanskje totalt utelukker brød, ris, rundstykker, potet, pasta og frukt.

Min erfaring som ernæringsterapeut i nå 20 år er at det sjeldent er nødvendig å gå til slike ytterligheter for å bedre slike helsetilstander.

Det holder i massevis å redusere summen av karbohydratene i måltidene.

For de fleste er det nok å redusere søt drikke, kaker, kjeks og godterier. Om det er behov for en ytterligere reduksjon i karbomengden kan det gjøres ved å kombinere de karbohydratrike matvarene med proteinrike eller fete matvarer.

Måltider med mye karbo og mye fett er vektøkende, om den spises for ofte, og unngås derfor hvis vektreduksjon er målet. Magre proteinkilder har den samme blodsukkersenkende effekten som fett og vil i et måltid med karbohydrater bidra til vektreduksjon.

Burgermåltidet over inneholder foruten det karbohydratrike brødet og evt. pommes frittene en solid dose magert kjøtt. For de aller fleste vil en slik kombinasjon bli lavkarbo nok til å bedre blodsukker- og kolesterolverdier

Ekstremisme er sjeldent nødvendig!

Du kan trygt spise pommes frittes og andre karbohydratrike matvarer. Det er summen av kostholdet som gjelder!

Jeg ønsker deg gode matstunder
og en god helse

Trine 🙂


Trine Dahlmo  –  Helseinspirator

RELEVANTE INNLEGG:
Hvorfor blogg
Om meg
TIL FORSIDEN

980x300

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s