Crispie duck – enkel versjon

Crispie Duck servertJeg ble rent inspirert av en av mine flotte klienter som snakket så begeistret om Crispie duck. Det er som en asiatisk taco, fortalte hun entusiastisk. Matglede er smittsomt, så jeg handlet sporenstreks inn ingrediensene jeg trengte.

I går kveld hygget Kjell Petter og jeg oss med å lage og spise denne for oss helt nye retten, og ble rent begeistret! Dette lager vi definitivt igjen. Om få timer kommer størstejenta vår hjem på besøk og da får også hun glede av dette gode måltidet. Kanskje har også du lyst til å prøve?

Du trenger
3 personer

1 stort andebryst eller 2 små
1 glass peking duck sause *
1 stor gulrot
1/2 agurk
1 bit av en purreløk
1 stor stilk stangselleri
Frisk koriander
3-4 peking duck pannekaker til hver *
Hoisinsaus *

* Disse ingrediensen kjøpte jeg på “innvandrerbutikk” (1001-natt). De hadde også and. 

Slik gjør du det
Forvarm ovnen til 150 °C.

Smør hele andebrystet med en god porsjon peking duck sause. La dem evt. få ligge og trekke inn de gode smakene en stund før du steker dem.

Duck sauce

Legg andebrystene med skinnsiden opp på en rist med en langpanne under, slik at fettet renner av. Stek anden midt i ovnen i 1 time. Skru deretter opp ovnen til 200 °C og stek videre i ca. 20 minutter. Følg godt med at anden ikke brenner seg.  Ta andebrystene ut og la kjøttet avkjøle seg.

Vask og skrell grønnsakene og skjær dem i tynne staver. Snitt opp den friske korianderen. Siden jeg ikke er så begeistret for det fete skinnet, skjærte jeg det av og snittet det opp i tynne strimler og la det for seg selv på serveringsfjøla.  Kjell Petter elsker dette kjøttet, så da kunne han forsyne seg med det. Resten av kjøttet  rev jeg opp og la for seg på fjøla.

Pannekakene kan dampes i en bambuskurv, men siden vi ikke har bambuskurv gjorde vi slik: Forvarm ovnen til 200 °C undervarme. Fyll en langpanne med vann og sett den nederst i stekeovnen. Sett en rist midt i ovnen. Når vannet begynner å dampe legger du pannekakene på risten. Damp pannekakene i ca. 5 minutter til de er myke og gjennomvarme. Legg dem i en kurv og dekk over med et kjøkkenhåndkle, så beholder de fuktigheten.

Nå er alt klart til å forsyne seg. Legg andekjøtt, grønnsaker og koriander på en pannekake, ha over hoisinsaus, rull sammen og nyyyyt!

Retten er en mager-tallerken i TD-metoden. (uten andeskinnet). Her kan du les om hvordan du med TD-metodens brede vei kan få et lettere liv!

Vi ønsker deg en god dag
… og en god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂


Blogg: Trine Dahlmo – Helseinspirator

Hvorfor blogg
Om Trine Dahlmo
TIL FORSIDEN

Kopi av TD-metoden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s