Om meg

TrineADahlmo2

Mitt navn er Trine Arnøy Dahlmo og jeg driver i dag NLP Coach Team AS i Mo i Rana sammen med min venn og kollega Lena Kralicek. Vi deler verdier og visjon for vårt arbeid og møter i vår arbeidshverdag mennesker som ønsker noe mer av livet sitt. Noen ønsker å bli friskere, gladere, sprekere eller lettere. Andre ønsker å få et bedre forhold til sine nærmeste, få bedre selvtillit eller trives bedre på jobben.

Hos oss tror vi ikke på skyld eller dårlig samvittighet, men på mestring og glede, og vi vet med all vår erfaring at alle kan på sin måte.

– Hos oss er alle stjerner –

Min interesse for livsstil og helse ble vekket da jeg som 29-åring opplevde at minstejenta på 3 år ble frisk ved hjelp av enkle endringer i kostholdet. Jeg ble så inspirert av denne hendelsen at jeg hoppet av min påbegynte karriere innen administrasjon og ledelse, og tok fatt på mange års studier innen helse. Jeg tok fortløpende 9 års deltidsutdannelse i anatomi, fysiologi og sykdomslære, biopati, phytoterapi (urteterapi) og ernæringsrådgivning. Fire år ut i studiene startet jeg studentpraksis og et halvt år senere hadde jeg fulle timelister og sluttet i min jobb i staten for å vie meg hundre prosent til min klinikkpraksis.

Det ble tidlig åpenbart at det ikke alltid var nok å tilby mine kunder løsninger for den fysiske helsen. Mange slet med dårlig samvittighet for så mangt og kritiserte seg selv nådeløst om de ikke innfridde de kravene de satte seg for egen prestasjon. Jeg innså at mange i tillegg trengte hjelp med sin motivasjon og hverdagsglede. Jeg børstet derfor støv av de leder- og motivasjons-verktøyene jeg hadde lært i min første utdanning fra Handelshøyskolen BI og begynte å bruke dem mer bevisst i møtet med mine kunder. Det gledet meg stort å se den positive effekten denne tilnærmingsmåten hadde, og inspirert av de gode resultatene begynte jeg å se meg om etter påfyll av kunnskaper innen dette fagområdet.

Jeg startet igjen et lengre utdanningsforløp, denne gangen innen NLP (Nevro Lingvistisk Programmering), som er en samling metoder for resultatoppnåelse. Metodene brukes særlig innen coaching, ledelse, kommunikasjon, formidling og selvrealisering. Jeg tok de nærmeste årene de fire nivåene i utdanningsserien og fikk år for år stadig mer påfyll av konkrete verktøy jeg kunne bruke for å motivere mine kunder på deres unike og ulike premisser.

Nå, med mange års klinikkpraksis bak meg, har jeg konkludert med at vi mennesker er herlig ulike og at standardløsninger sjeldent fungerer. Uansett hvilke mål vi har i livet, trenger vi å ta hensyn til at vi består av en helhet av kropp og sinn, som er gjensidig avhengig av hverandre for å fungere. Om kroppen ikke fungerer, lider sinnet og om sinnet sliter, lider kroppen.

Med dette fokuset møter jeg mine kunder i min arbeidshverdag, og forsøker etter beste evne å hjelpe dem fremover mot sine mål, på en måte som gir dem mestring og glede.

Vi har alle vår egen vei å gå.